Ayahuasca-dietten (diett)

Ayahuasca-dietten (diett)
Chef at Santuario Huistin Ayahuasca Retreat preparing meals in line with the Ayahuasca Diet

Før du drikker Ayahuasca, forbereder en Ayahuasca-diett(a) deg til å drikke trygt, og etter å ha drukket holder du dietten(a) for å sikre at du får maksimal fordel. La oss se på hvordan du gjennomfører en Ayahuasca-diett(a) og gi deg noen oppskrifter du kan forberede.

** Alt du leser i denne artikkelen skal ikke ha forrang over rådene fra ditt kvalifiserte retrettsenter **

Innholdsfortegnelse:

Hva er Ayahuasca?

Ayahuasca Tea er en psykedelisk te laget av planter og tradisjonelt brukt i og rundt Amazonasjungelen av forskjellige stammekulturer. For eksempel Shipibo i det peruanske Amazonasbassenget i nærheten av Iquitos og Pucallpa.

Ayahuasca Tea er en naturlig blanding av Ayahuasca Vine og (vanligvis, men ikke alltid) Chacruna-blader. Den senere kan endres mellom bryggeprosesser fra forskjellige lokaliteter og stammer fordi DMT (Dimethyltryptamine) levert av Chacruna faktisk er tilgjengelig i flere forskjellige planter i Amazonas.

Det som er spesielt og konsistent i Ayahuasca-brygget er MAOI (monoaminoksidasehemmer) levert av Ayahuasca Vine. MAO-hemmeren hemmer kroppens naturlige evne til å stoppe DMT fra å gå fra magen til hjernen din, hvor den blir psykedelisk.

Utenom å drikke Ayahuasca har kroppen din normalt et enzym (en MAO) som vil hindre at DMT passerer lenger enn magen din.

Når Chacruna-bladene og MAOI-ene i Ayahuasca-vintreet er kokt, ofte en hel dag, produserer den en tykk og mørk og veldig bitter te som nå er i stand til å levere transcendentale eller psykedeliske opplevelser en Ayahuasca-seremoni er kjent for.

Ayahuasca Vine er konsekvent i bryggeprosessen da den gir inhibitoren til kroppen din naturlige evne til å stoppe DMT fra å gå fra magen til hjernen din.

Når vi sier det ovenfor, vil stammer som Shipibo imidlertid ikke beskrive det slik, men i stedet si at ånden til Madre de Ayahuasca (Mor Ayahuasca) bor i Ayahuasca-vintreet, og gjennom den kan vi få tilgang til hennes evne til å helbrede og gjøre forskjellige andre åndelige aktiviteter. La Madre er enheten du vil (enten du gjenkjenner den i seremonien eller ikke) møte når du drikker Ayahuasca. I deres verdensbilde kan og er planter ofte bebodd av ånder.

I tillegg vil de si at DMT tilstede i selve vintreet bare er en del av det som forårsaker de psykedeliske opplevelsene. De vil si at sjamanen(a) som leder Ayahuasca-seremonien også er integrert i å lokke fram og bygge opp energien i rommet som Madre de Ayahuasca jobber med gjennom deg. De er som kanaler for henne i motsetning til å gjøre healingen nødvendigvis selv. De tar henne med inn i seremonien der hun utfører helbredelsen. Shamana(a) gjør dette først og fremst ved å bruke ‘Icaros’ eller sanger som de synger.

Du kan høre healing Icaros fra Aimee, en sjaman(a) fra Santuario Huistin Retreat i lenken nedenfor.

Hvordan forandrer Ayahuasca deg?

Under slike transcendentale opplevelser som tilbys under en Ayahuasca-seremoni, kan Ayahuasca-teen forandre deg på både fysiske og psykologiske måter.

Jeg har ikke personlig opplevd mye fysisk kur mot plager fra Ayahuasca, men noen hevder å ha det. Etter min erfaring, og som ofte antydes i moderne vestlige samfunn, er det mer vanlig å oppleve psykologisk “helbredelse” eller forbedring med hensyn til vanedannende atferdsmønstre (som alkoholisme), fra klinisk depresjon og angst, PTSD og andre psykologiske traumer som misbruk.

For eksempel,

 • i min egen erfaring ble Ayahuasca kurert av alkoholisme og avhengighet av den uten engang å sette en intensjon om å gjøre det. Jeg drikker nå svært sjelden, og hvis jeg gjør det kan jeg bare nyte en øl eller to (bokstavelig talt ikke i overført betydning) uten å overdrive til min skade. Dette er et ganske vanlig positivt aspekt ved å drikke Ayahuasca.
 • Jeg har også fått en betydelig mengde reduksjon og måter å håndtere angst på gjennom egooppløsningen tilgjengelig gjennom seremoniell psykedelisk bruk. Jeg er blant de øverste 6 % av angstnivåene som oppleves av den bredere befolkningen i henhold til ‘Big 5 Psychological Test’. En utmerkelse som selvfølgelig har ulemper, men også noen proffer tror det eller ei.

  • Ego Dissolution fra Ayahuasca reduserer eller fjerner angst midlertidig (tenk på en slags tidsramme for uker og måneder), men også etter at de midlertidige effektene har forsvunnet gir deg fortsatt perspektivet til å “tre ut” av angsten din og se den fra et objektivt ståsted. Dette lar deg faktisk ikke føle deg så overveldet av det og er en bivirkning av egooppløsning eller som noen sier “egodød”.
 • Du kan også lese denne tråden på Ayahuasca Reddit Group hvor noen spurte hvordan Ayahuasca har forandret folk etter å ha drukket det. Kommentar nummer én sa dette,

  • «jeg er mykere, snillere og mindre dømmende. Noen sa at jeg til og med ser litt annerledes ut. Mest er det fordi jeg er sunnere enn før jeg dro til Peru. Jeg var på dødens dør og ser nå ganske bra ut. En stor forbedring.”
 • Prøv også å se The Last Shaman , som er en god skildring av den typen helbredelse og forandring du kan oppleve med Ayahuasca. Trailer under.

Hva er de negative effektene av Ayahuasca?

Så langt har jeg skissert noen positive effekter av Ayahuasca, men det er også mulig å ha negative effekter under noen forhold. Hovedtemaet i denne artikkelen er Ayahuasca-dietten, og å følge dette nøye vil vanligvis fjerne de fleste farene ved å drikke Ayahuasca.

Så hva er de negative effektene av Ayahuasca?

 • Hvis du kombinerer å drikke Ayahuasca-te med medisiner som vanligvis brukes mot depresjon (for eksempel SSRI-er), risikerer du serotoninsyndrom. Både Ayahuasca og (de fleste) antidepresjonsmedisiner virker på serotoninreseptorene i hjernen, og hvis du har begge i systemet samtidig kan du overbelaste disse reseptorene (dvs. denne overbelastningen er i utgangspunktet hva serotoninsyndrom er) som har veldig dårlige effekter. Vanligvis ikke dødelig, men døden er mulig. Serotoninsyndrom er ikke noe å rote med, og et anstendig tilfluktssted vil medisinsk screene deg for disse før du tar en bestilling.

 • Hvis du har en historie med personlighetsforstyrrelser av psykose (for eksempel schizofreni eller bipolar lidelse), enten personlig eller i din nærmeste familie, anbefales det vanligvis ikke å drikke Ayahuasca fordi det kan gjøre disse karakteristikkene mer uttalte og i alvorlige tilfeller kan føre til en psykotisk pause .

 • Som sådan anbefales det ikke å drikke Ayahuasca hvis du eller din nærmeste familie har en historie med psykiske lidelser av psykosetypen. Eksempler på disse kan være bipolar, schizofreni, men inkluderer flere. Du er best å snakke med en psykisk helsepersonell som er opplært i psykedelisk bruk hvis dette er tilfellet for deg.

Hva er en “diett” vs en “dieta”?

** Du kan også ha kostholdsretningslinjer fra retreatet ditt, og de bør ha forrang over tingene jeg sier i dette innlegget. **

Du vil se omtale av kosthold og kosthold når du leser om Ayahuasca. En diett inkluderer kostholdet ditt ( mat, drikke og medisiner ), men har også noen tilleggsregler. I tillegg til dietten, inkluderer en diett også begrensning av andre aktiviteter (for eksempel sex) og påvirkninger for å stille “systemet av energier” som jeg sier det som virker på deg.

Noen av tingene som er begrenset for å stille energisystemet i livet ditt er:

 • Sex: Ja, jeg vet det suger, men det er viktig. Tanken her er at sex gir bort mye energi til noen andre, og for den umiddelbare tiden rundt seremoniene vil du beholde energiene dine for dine egne helbredende formål. Dette inkluderer onani.

  • Som jeg har nevnt andre steder fungerer Ayahuasca på et subtilt nivå av kroppen vår, og selv om vi kanskje ikke legger merke til det, har seksuelle aktiviteter en effekt på dette nivået av kroppen. Hvis du drikker Ayahuasca og deltar i seksuelle aktiviteter, blokkerer eller reduserer du effekten av Ayahuasca på din subtile energikropp.
 • Informasjonspåvirkning: Hvis du virkelig ønsker å gå videre inn i forberedelsene, reduser eller eliminer medier, bøker, musikk, tv, podcaster og andre informative eller lignende fritidsaktiviteter. Fokuser på deg selv i stedet. Meditasjon eller yoga eller rett og slett gå en tur (gjerne i naturen og alene, men gjør det du kan) er gode aktiviteter å erstatte dine gamle hobbyer med og begynne å fokusere mer på deg selv.

  • Ofte faller egoet vårt i “sinnfeller”, og disse kan forsterkes av tingene vi lytter til og tar hensyn til. Ved å redusere disse begynner vi å ta subtile skritt mot egooppløsning. Sakte sakte i forberedelsene våre og så alt på en gang i seremoni.

Hvorfor må vi gå på diett(a)?

** Du kan også ha kostholdsretningslinjer fra retreatet ditt, og de bør ha forrang over tingene jeg sier i dette innlegget. **

I utgangspunktet er det viktig å gjøre og Ayahuasca Dieta er å sørge for at vi drikker det trygt. Dette er representert ved fjerning av visse matvarer og legemidler.

Tyramins rolle i kostholdspreparater:

Jeg har diskutert hvorfor visse legemidler må fjernes i neste avsnitt, men her er det viktig å vite hvorfor visse matvarer og drikker må fjernes utenom bare giftstoffer som sukker. Det korte svaret er Tyramin. Tyramin finnes i visse matvarer som moden frukt og fermentert mat og kan i store mengder øke blodtrykket. Blodtrykket ditt vil også bli hevet av MAOI-ene i Ayahuasca-brygget, og derfor kan ekstra tyramin føre til hjerteproblemer for noen deltakere. Som sådan reduseres tyramin via den typen mat du kan ta inn.

Deretter er det også viktig å fysisk fjerne giftstoffer fra kroppen din slik at du renser mindre i seremonien. Hvis du har mange giftstoffer i kroppen din, er det mulig å bruke mer tid på å rense enn å motta visjoner og helbredelse osv. Du kom ikke helt til en Ayahuasca-seremoni for å rense deg gjennom seremoniene dine. Bruk tiden klokt og det starter med et rent kosthold.

TIPS: I seremoniene mine ville jeg renset (kastet opp) kanskje 1-3 ganger. Ettersom jeg gjorde flere seremonier, renset jeg mindre. Jeg følte meg egentlig ikke kvalm eller kvalm som noen mennesker kan assosiere med å kaste opp. Det var stort sett veldig saklig. “OK rens nå og fortsett”. Jeg tror at min første eller andre seremoni dette ikke var tilfellet og at jeg følte en viss kvalme.

Endelig vil du få mer ut av Ayahuasca-opplevelsen din hvis du tar en diett(a) før og etter. Det vil si at effekten av Ayahuascas helbredelse på deg er mer sannsynlig å bli dypere og mer effektiv hvis du kan ta en diett(a).

Ayahuasca og farmasøytiske medisiner

** Du kan også ha retningslinjer fra retreatet ditt, og de bør ha forrang over tingene jeg sier i dette innlegget. **

Etter Gaia Sagradas forberedelsesråd videre bør du fjerne,

 • Legemidler UNNTATT for hjerteproblemer, høyt blodtrykk, diabetes og livstruende sykdommer
 • Absolutt INGEN legemidler mot depresjon, psykose eller psykiske lidelser (farlig i kombinasjon med Ayahuasca) Antihistaminer er også forbudt.

Når bør du fjerne legemidler?

Dette avhenger virkelig av selve medisinen, da hver enkelt har sin egen halveringstid og derfor tid det tar å forlate systemet helt. Generelt sett 6-8 uker før du drikker Ayahuasca ville ikke være uhørt, men rådene kan variere avhengig av den spesifikke medisinen.

For å få detaljer om dette vil jeg anbefale deg,

 • konsultere legen din.
 • Les Gaia Sagradas medisinske sikkerhetsråd . De er et godt tilfluktssted i Ecuador.
 • Les MAPS-nettstedet som snakker om spesifikke medisiner du bør se etter å kutte ut. Dette er ikke en uttømmende liste, så etter å ha sett på dette er du ikke klar over at det ville være best å snakke med en lege om ditt spesielle tilfelle.

Hvilken mat og drikke bør du fjerne fra kostholdet ditt?

I følge Gaia Sagrada bør en Ayahuasca-diett fjerne,

 • Hvitløk,
 • Varme krydder,
 • Fett fra kjøtt,
 • Ikke svinekjøtt, rødt kjøtt, kylling, KUN fisk er ok,
 • Fermentert mat,
 • Vin, øl eller sterk alkohol,
 • Bearbeidet mat (Ingenting i boks eller boks med ingredienser du ikke kan uttale).

Hvis du vil ha en veldig streng Ayahuasca-diett, bør du fjerne alt, men

 • Fisk,
 • Plantains,
 • Ris,
 • grønne bananer,
 • Yucca,
 • Vann.

Når bør du begrense kostholdet ditt?

Ideelt sett start en Ayahuasca-diett mellom 2 og 4 uker før du drikker Ayahuasca, men hvis dette er for mye, gjør minst en 3-dagers forberedelse.

Ayahuasca og intimitet (sex, kyssing osv.)

En Ayahuasca-dieta ber oss ofte om å kutte ut ikke bare mat og drikke eller ulike typer, men ber oss også om å slutte å ha sex, onani og romantiske interaksjoner i en periode før vi drikker Ayahuasca.

Seksuell energi og lyst, onani, kyssing osv. virker på både den fysiske kroppen og energikroppen, og ved å fjerne seksuelle aktiviteter tillater vi midlertidig energikroppen å være mer fri fra ytre krefter og effektivt motta healing på det nivået.

En mindre “new age” måte å tenke på dette på er at disse aktivitetene fjerner vårt energiske fokus fra oss og vi trenger vår energi og fokus på oss selv for Ayahuasca-forberedelsen og seremoniene.

Når skal man begynne å redusere/fjerne intimitet?

Begynn å redusere intimitet som forberedelse til en Ayahuasca-seremoni. Ideelt sett mellom 2 og 4 uker før du drikker, men hvis dette ikke er mulig, prøv 3 dager før.

Ayahuasca diett oppskriftsbok

Jeg planlegger å lage en Ayahuasca diettbok med oppskrifter, flotte bilder og generelle Ayahuasca-emner, så hvis du er interessert i det, send meg en e-post så sender jeg deg en gratis kopi (sannsynligvis en digital versjon) når den er klar.

I mellomtiden skrev jeg en gratis PDF med Ayahuasca-oppskrifter du kan være interessert i.

Jeg har også skrevet flere andre innlegg med oppskrifter du kanskje vil sjekke ut,

Spesifikke matvarer som ofte blir spurt om

Ayahuasca diett og egg

Du kan spise egg uten problemer med en Ayahuasca-diett. Egg kombineres ofte med andre ting som mye brød og sauser og forskjellige grønnsaker noen ganger, så jeg vil understreke at du vil sjekke ingrediensene for ting du bør unngå på en Ayahuasca-diett og fjerne disse fra måltidet.

Ayahuasca diett og kylling

Du bør unngå det meste av kylling som forberedelse til en Ayahuasca-diett, men det er ok med måte. Kokt kylling ville være best, men unngå ting som sausene sammen med ting som kyllingvinger for eksempel, men kylling i seg selv er av og til ok. Den samme regelen kan brukes på hvit fisk, du kan ha det av og til. Unngå rødt kjøtt helt.

Kan du spise honning på Ayahuasca-dietten?

Honning er OK på Ayahuasca-dietten og kan være en god erstatning for sukker generelt. Prøv å gjøre det økologisk eller så naturlig som mulig. Santuario Retreat , hvor jeg har drukket Ayahuasca, har ofte en jungelhonning de lar deg bruke som et naturlig søtningsmiddel for te av grøt.

Spise svinekjøtt etter Ayahuasca

Svinekjøtt ville være en no-no før og etter å ha gjort Ayahuasca på dietten. Som jeg nevnte ovenfor, gjør minst 3 dager på hver side, men hvis du var virkelig seriøs, gå i 2-4 uker før og etter uten rødt kjøtt.

Ayahuasca og olje

Reduser betydelig mengden olje du bruker i matlagingen. Oliven-, vegetabilsk- og kokosolje er alle ting jeg pleide å bruke mye tidligere, men under Ayahuasca er de et nei-nei.

Jeg opplever at matlaging med vann ofte kan fungere. Avhengig av måltidet antar jeg, men hvis jeg for eksempel stekte noen grønnsaker i en panne og tidligere brukte en slags olje, bruker jeg nå bare vann. Du må røre oftere i pannen da grønnsakene fester seg lettere. Dette og en anstendig non-stick panne, og du bør ikke ha for store problemer uten olje i denne forbindelse.

Ayahuasca og hvitløk

Unngå eller fjern hvitløk helt på Ayahuasca-dietten.

Ayahuasca diett og eddik

Du bør unngå eddik og fermentert mat generelt når du tar en Ayahuasca-diett.

3.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments