Santuario er et rustikk Ayahuasca Retreat nær Pucallpa, Peru. Den ligger ved Uacyali-elven som er en sideelv til Amazonas-elven og tar 1-3 timer med bil å ankomme fra Pucallpa. Det er i en jungel-innstilling og er veldig fredelig der. Den har også en termisk elv ved siden av tilfluktsstedet.

Hvorfor gå til Santuario Huishtin?

De fleste som drar dit søker en sterk og tradisjonell Ayahuasca-opplevelse (fra Loreto-regionen i Nord-Peru), men uten den store prislappen. De er også kjent for sine mer langtidsopphold på en måned eller mer. Det er en uten frills slags opplevelse som sannsynligvis ikke er for førstegangsreisende.

Slik tar du kontakt med Santuario Huishtin:

Du kan starte prosessen for å reservere plass(er) på Santuario Huishtin ved å fylle ut skjemaet her for å ta kontakt og foreta en medisinsk screening.

Tidsplan for retrett:

Santuario kjører 3 seremonier i uken hver uke i året. mandag, onsdag og fredag. Du kan bli så lenge du vil, men det vanligste er følgende,

 • Ankom mandag morgen, bo 5 netter og dra lørdag sent om morgenen. Dette vil bety 5 netter, 6 dager og 3 Ayahuasca-seremonier.
 • Det samme som ovenfor, men bo 12 netter, 13 dager og gjør 6 seremonier.
 • Bli i en måned eller mer. Gjør 3 uker med diett og deretter 3 Ayahuasca-seremonier den siste uken.

Kostnader:

MERK: Det er også mulig å arrangere forskjellige lengder på oppholdet, så hvis oppholdene under 5 og 12 netter ikke fungerer for deg, kan du fortelle oss hva som fungerer for deg, og vi kan prøve å ordne ved å kontakte oss via reservasjonsskjemaet .

5 kvelder (6 dager) og 3 seremonier

En 5 netters (6 dagers) retreat vil være $589 USD pluss $140 for transport hvis du vil ha det ordnet for deg (anbefalt for de fleste, men ikke obligatorisk). Det vil være totalt $729 USD inkludert 3 seremonier, returtransport fra Pucallpa, alle måltider og overnatting mens du er på retreatet.

12 natt (13 dager) og 6 seremonier

Dette er bare en lengre versjon av retreatet med 5 netter og 3 seremonier med en høyere kostnad for å gjenspeile de ekstra dagene (selv om den samme dagsprisen) og antall seremonier. Plasseringen, fasilitetene og hva som er inkludert er akkurat det samme.

Prisen vil fordele seg slik. 1289 USD for 12 netter (inkludert overnatting, mat og seremonier) og 140 USD for returtransport for totalt 1429 USD.

Hva sier tidligere deltakere?

Jeg foreslår at du leser anmeldelsene på Tripadvisor for Santuario som er her. De fleste av dem er gode, men noen mennesker har lagt igjen noen negative anmeldelser, så les disse anmeldelsene for å være sikker på at du er komfortabel.

Personale:

Det er 4 hovedpersoner, men det kan være andre ansatte på stedet (kokker, sjamaner for lærlinger, lokale folk som blir helbredet, konstruksjoner som bygger eller jobber på stedet osv.).

Meastro Enrrique Paredes

Enrrique Paredes er den viktigste sjamanen på retreatet og seremoniene hans anses å være veldig mektige. Meastro Enrrique har hatt flere tiår med erfaring med plantemedisin og Ayahuasca spesifikt, bruker en Shipibo-tradisjon når han leder seremonier og er opprinnelig fra Loreto-regionen i Peru.

Maestro Hegner Paredes:

Hegner Paredes er en av sjamanene på stedet og er broren til Enrrique ovenfor. Han er en vennlig og erfaren sjaman som kan lede deg i sterke og effektive seremonier.

Juan Perez:

Er hovedkontakt for eventuelle bestillinger og kan ordne alt. Han vil ta deg med til selve retreatet, ta betaling, bli hos deg hvis du spør og betale ham til i seremonier osv. Han er ikke en sjaman, men er erfaren med sine egne Ayahuasca-opplevelser og er også en veldig god Ayahuasca-artist. Han tjener noe av inntekten sin ved å ta folk til og fra retretten fra Pucallpa, siden det ikke er lett tilgjengelig i Amazonas-bassenget.

MERK:

 • Santuario gir ikke nødvendigvis tilretteleggere. Det nærmeste du kan komme er å be Juan (hvis kontaktinformasjon er nedenfor) om å bli hos deg under besøket ditt (eller noen få seremonier i begynnelsen av retretten) for å være i seremoni med deg og sørge for at alt er bra men Juan er ikke psykologisk eller medisinsk trent som en tilrettelegger kan forventes å være i vestlig forstand. Når du kontakter Juan nedenfor, kan du avtale dette med ham mot en ekstra kostnad.

Fasiliteter:

Santuario vil sørge for overnatting, mat, en seremoniell plass, grunnleggende dusjfasiliteter, lesebibliotek, hengekøye/spiseplass og flere små turstier rundt landsbyen Santuario.

Plassering (Boiling River):

Santuario Huishtín ligger 3 timer fra Pucallpa, Peru. Det er på bredden av The Boiling River som den er kjent eller ‘Aguas Calientes’. Elven her er veldig veldig varm og dens termiske natur anses som hellig i seg selv, siden det ikke er så mange av disse “hot spots” på jorden.

MERK: Elven er vanligvis for varm til å svømme i, så ikke forvent å kunne bade i den. Noen ganger under nedbør blir elven lavere i temperatur at du kan svømme.

Pucallpa er kjent som et Ayahuasca-område i seg selv i Peru, men er mindre kjent enn Iquitos.

Det er to fordeler med Pucallpa fremfor Iquitos.

 • Iquitos, som er så kjent, har blitt et område kjent for sjamaner som er mer fokusert på penger enn healing og
 • Det er nærmere både Lima (1,25 timer med fly) så vel som Cusco.

Sikkerhet:

 • Du bør ikke bruke noen farmasøytiske legemidler før du går til en Ayahuasca-seremoni. Spesielt medisiner som brukes til å behandle depresjon er spesielt farlige når de kombineres med Ayahuasca.
 • Du bør ikke ta Ayahuasca hvis du har en historie med høyt blodtrykk.
 • Du bør ikke gjøre Ayahuasca hvis du eller din direkte familie har en historie med psykiatriske problemer som flere personligheter eller schizofreni.

Hvordan foregår seremoniene?

Seremoniene følger alltid en lignende struktur.

 • Kom og klargjør madrassen din,
 • drikk ayahuasca-brygget,
 • sjaman bygger energien i rommet og begynner å synge icaros (sanger),
 • du har din psykedeliske erfaring, men hvis ikke så be om mer,
 • fullfør seremonien før du har en “limpiasis” eller rensing og deretter
 • røyke en mapacho-sigarett (valgfritt) som har fått en spesiell helbredelse av sjamanen for deg selv.
 • Seremonier varer rundt 4-5 timer og begynner rundt 730 pm – 800 pm.

Hvordan er medisinen?

Brygget her er laget av Ayahuasca Vine, Chacruna Plant og vann. Den anses som sterk av de som har drukket Ayahuasca på andre retreater. Jeg synes at en kopp er helt tilstrekkelig for å ha en sterk og effektiv seremoni. Noen synes at en halv eller til og med en kvart kopp er mer passende. Hvis du er i tvil, start med et lavere beløp og gå opp derfra i seremonien din. Du kan drikke flere ganger i en seremoni for å oppnå dette. Når du kombinerer Icaros som sjamanen(a) synger med styrken til medisinen kan du være sikker på å ha ønsket effekt.