Ayahuasca-forberedelse: hvordan forberede seg til Ayahuasca

Ayahuasca-forberedelse: hvordan forberede seg til Ayahuasca
Chef at Santuario Huistin Ayahuasca Retreat preparing meals in line with the Ayahuasca Diet

Når du forbereder deg på Ayahuasca, bør du begrense kostholdet ditt, medisiner og vaner mellom 2 og 8+ uker før du drikker Ayahuasca. La oss se på alt dette i detalj .

Innholdsfortegnelse:

Hva er Ayahuasca?

Ayahuasca er i utgangspunktet et psykedelisk brygg fra 2 hovedingredienser og kan brukes til healing av ulike slag. To planter, bladene til Chacruna-busken og selve Ayahuasca-vintreet, brygges sammen i en prosess som ikke er ulik å lage en te. Noen ganger tilsettes ekstra urter som villtobakk, men de to viktigste ingrediensene er som ovenfor. Hvorfor disse to plantene?

Chacruna-bladet inneholder DMT (dimetyltryptamin) som er den psykedeliske ingrediensen i Ayahuasca-te. Hvis du skulle ha Chacruna alene, ville du ikke hatt en psykedelisk opplevelse. Dette er fordi kroppen din har et enzym (en MAO eller monoaminoksidase) som stopper DMT fra å gå fra magen til hjernen din. Som sådan er kroppen din naturlig satt opp for å stoppe den psykedeliske opplevelsen fra å skje.

Det som er essensielt og spesielt med Ayahuasca Vine er at den inneholder noe som kalles en MAO-hemmer eller monoaminoksidasehemmer som hemmer MAO-enzymet og stopper det fra å gjøre jobben sin. En annen måte å si dette på er at Ayahuasca Vine lar DMT passere fra magen din, omgå den normale virkningen av MAO, og inn i blodstrømmen din hvor den til slutt kan passere til hjernen over blod-hjerne-barrieren.

Når DMT er i hjernen din, fester den seg til serotoninreseptorene dine og fremkaller en psykedelisk opplevelse og den type opplevelse du kanskje har hørt om i en Ayahuasca-seremoni , og gir muligheten til å helbrede på en veldig unik og ikke godt forstått måte.

Hvilken effekt har Ayahuasca på hjernen?

Psykedeliske midler generelt har vist seg å redusere aktiviteten i hjernens standardmodusnettverk (DMN) ifølge psykedelisk forskning av Robin Carhart-Harris – en nevrovitenskapsmann fra Storbritannia.

DMN er der nevrovitenskapsmenn tror din “følelse av selv” eller ego “lever” og Robin viser at når dette området av hjernen er redusert i aktivitet, danner hjernen vår nye forbindelser mellom deler av hjernen som normalt ikke kommuniserer.

Fra min egen erfaring tror jeg dette betyr at egoet er slått ned i de flere timene vi er under påvirkning av Ayahuasca. Dette er faktisk det som er kjent som ego-oppløsning eller ego-død i det psykedeliske fellesskapet, og jeg tror det er mulig at de nye forbindelsene som lages kan være det som ligger til grunn for de nye atferdsendringene som kan assosieres med Ayahuasca som kurering av avhengighet og depresjon og angst. Dette er mine egne meninger, ikke Robins. Hvis du vil vite mer om hva han sier, kan du lære mer om forskningen hans fra mannen selv i YouTube-videoen nedenfor.

Forandrer Ayahuasca deg?

Ayahuasca, kan kurere avhengighet som alkoholisme, angst og depresjon . Hvis du lider av disse, så vil Ayahuasca definitivt bli klassifisert som å kunne forandre deg.

Ayahuasca har også vært kjent for å hjelpe med PTSD og ulike emosjonelle og psykologiske traumer samt åndelig utvikling.

Etter min egen erfaring har jeg,

 • følte åndelig utvikling og vil generelt beskrive dette som å forstå hvordan ‘vi alle er ett’ mer. Senere har dette ført til å plukke opp og lære buddhistiske og hinduistiske filosofier og praksiser som speiler det samme konseptet.
 • Jeg har blitt kurert for alkoholisme og
 • har hatt store reduksjoner i angst som et direkte resultat av å ha drukket Ayahuasca. Langsiktig kan jeg også “gå ut” av angsten min hvis den kryper opp. En ettervirkning av egooppløsningen jeg opplevde som å “bli observatøren” i meditasjon hvor du kan observere tankene dine objektivt.

Er en plantemedisin som Ayahuasca bra mot angst?

Ayahuasca regnes som helbredende for angst . Ovenfor antok jeg at dette var fordi under påvirkning av psykedelika kan nye forbindelser i hjernen opprettes, og at disse lar oss bokstavelig talt omskrive våre nevrale veier og skape nye å bruke og gi helbredelse som de gjør. De gamle har de negative atferdsmønstrene (angstelig tenkning i mitt tilfelle) inngrodd i seg, og de nye har ikke det, og ved å la nye veier lages kan du derfor unngå å bruke de gamle med angsten deres.

Som jeg nevnte ovenfor, tror jeg at disse nye forbindelsene lar meg se på mine engstelige tanker objektivt og på avstand og ikke føle meg identifisert med dem. På denne måten ligner det på konseptet kognitiv terapi hvor du går gjennom en prosess med å utfordre dine engstelige tanker og finne mer realistiske tolkninger av dem. Forskjellen er at en Ayahuasca-opplevelse er mer intens og kan raskere føre til et helbredende resultat.

Hva er de negative effektene av Ayahuasca?

De negative effektene av Ayahuasca kan unngås for de fleste ved å forberede seg med en Ayahuasca-dieta , men hvis noen går inn i Ayahuasca uforberedt, kan det negative være,

 • Hvis du drikker Ayahuasca mens du bruker visse medisiner (som SSRI-er for depresjon, men det er flere), er det mulig å ha serotoninsyndrom som er potensielt dødelig, men hvis det ikke er det er det ikke hyggelig i det hele tatt, siden du i utgangspunktet er ufør i en periode på dager eller uker.
 • Det er også mulig at du kan ha en psykotisk pause hvis du drikker Ayahuasca og også har en personlig eller direkte familiehistorie med psykotiske lidelser som bipolar eller schizofreni. De uten disse psykiske helsehistoriene anses ikke som sårbare for dette.
 • Hvis du har høyt blodtrykk og drikker Ayahuasca, kan dette forårsake en medisinsk nødsituasjon. Ayahuasca inneholder det som er kjent som en MOAI og dette kan øke blodtrykket. Et av poengene med Ayahuascas kostholdskrav er også å begrense visse matvarer og drikker for å redusere tyramin som kan forverre et allerede høyt blodtrykk.

Ayahuasca-forberedelser

Det er ganske mange anbefalinger når du skal forstå hvordan du forbereder deg til Ayahuasca, men de kan grupperes i anbefalinger knyttet til medisiner, endringer i atferd, kostholdsendringer, åndelige og fysiske forberedelser og til slutt ved å begynne å tenke på å “integrere” leksjonene fra Ayahuasca etter seremoniene dine. La oss gå inn på hver av disse i detalj.

Ayahuasca Dieta før og etter å ha drukket Ayahuasca

Du bør forberede deg på å drikke Ayahuasca før du drikker med de retningslinjene som er diskutert i dette innlegget, men fortsett også å følge disse retningslinjene på samme tid etter din siste seremoni.

Generelt sett i denne artikkelen sier jeg prøv å forberede 2-4 uker før du drikker, men i noen tilfeller har jeg sagt at hvis denne lengden eller forberedelsen ikke er mulig, så gjør 3 dager før.

De samme lengdene på Ayahuasca Dieta bør følges etter den siste seremonien også. Dette er fordi Ayahuascaen fortsatt er i systemet ditt etter at du har drukket og opptrer subtilt på systemet ditt. Ved å holde dietten kan de gunstige effektene av Ayahuasca realiseres mer effektivt.

** Disse tidene gjelder kanskje ikke for visse medisiner som SSRI-er som kan ta så mye som 6-8+ uker å fjerne fra systemet ditt, og som sådan må du begynne å fjerne disse før den generelt anbefalte 2-4 ukers tidslinjen. **

Skap intensjoner for din Ayahuasca-seremoni

For Ayahuasca-seremonier er det en god idé å sette en “intensjon” eller til og med flere for å veilede seremoniene dine. Å gå til en Ayahuasca-seremoni uten en intensjon er litt som å gå på treningsstudio uten en ide om de tingene du vil jobbe med spesifikt. Du vil få mer ut av seremoniene dine hvis du har en intensjon om å veilede deg og noe å jobbe med.

Du kan stille direkte spørsmål til mor Ayahuasca hvis du vil, og hun kan hjelpe deg med å jobbe med noe ganske spesifikt som å helbrede fra ulike psykologiske traumer. Du kan lese mer om hvordan du lager en intensjon for seremonien din i denne spesifikke guiden jeg skrev om temaet.

Medisiner å stoppe og fremme som forberedelse til Ayahuasca?

** Dette er ikke en uttømmende liste. Hvis du tar en medisin og ikke er sikker på konsekvensene av Ayahuasca, så kontakt legen din siden jeg ikke er medisinsk utdannet. **

Hva skal man ikke blande med Ayahuasca?

I følge MAPS-nettstedet som skisserer medisiner som er kontraindisert (kan ikke kombineres med) med Ayahuasca . Nedenfor er en delvis liste over medisiner du bør unngå når du drikker Ayahuasca,

 • amfetamin,
 • kokain,
 • MDMA,
 • opiater,
 • barbiturater,
 • dekonjestanter og allergimedisiner,
 • forkjølelsesmedisiner,
 • slankepiller,
 • metylfenidat,
 • astmainhalatorer,
 • meperidin,
 • levodopa,
 • dopamin,
 • karbamazapin,
 • visse antihypertensive medisiner,
 • sympatomimetiske aminer (direkte og indirekte) inkludert psuedoefedrin og ephidrin.

Hvilke medisiner kan du fortsette å ta som forberedelse til Ayahuasca?

Gaia Sagrada , et godt respektert Ayahuasca Retreat i Ecuador, anbefaler at du fortsetter å ta medisiner for forholdene nedenfor i tilfelle du trenger dem,

 • diabetes
 • blodtrykk
 • hjerte
 • skjoldbruskkjertelen
 • eller enhver annen tilstand som ditt fysiske velvære og helse avhenger av, men som ikke kontraindiserer som vist i den delvise listen ovenfor. Igjen, kontakt legen din hvis du har spørsmål om spesifikke medisiner.

Endringer i vaner og atferd for å slutte å forberede Ayahuasca?

Det er også noen atferdsendringer som anbefales som forberedelse til Ayahuasca, og de viktigste blant disse er reduksjon i seksuell aktivitet.

Ayahuasca og sex:

Mellom 2-4 uker før du drikker slutt å ha sex eller onanere. Dette kan være vanskelig å forstå og følge. Grunnen til at dette er en anbefaling er at Ayahuasca virker subtilt på kroppen din og uttømmingen av din seksuelle energi under sex og onani reduserer Ayahuascas evne til å handle på deg på ulike gunstige måter som egooppløsning, kurering/reduksjon av avhengighet, åndelig utvikling osv.

Hvis 2-4 uker ikke er gjennomførbart, prøv å gjøre dette minst 3 dager før du drikker Ayahuasca eller å redusere mengden sex og onani betydelig (ikke mer enn 2 ganger per uke) i løpet av 2-4-tiden.

For flere detaljer kan du lese mer om dette aspektet i denne guiden til Ayahuasca-dietten .

Andre hobbyer å redusere:

Hvis du virkelig ønsker å gå det ekstra skrittet, så slutt å lytte og se programmene, podcastene og musikken du bruker fra 2-4 uker. Eller redusere det drastisk hvis det ikke er mulig å gå cold turkey. Erstatt disse i stedet med meditative praksiser som en sittende meditasjonspraksis eller lett fysisk trening som å gå i naturen eller Yin Yoga.

TIPS: Psykedelika gjør meditasjon og “kontemplative” aktiviteter mer forståelige for mange mennesker. Hvis du ikke er helt der ennå i forberedelsene dine, ta sikte på å gjøre noe som er relativt “kontemplativt” for deg. For eksempel, hvis du jobber i musikkbransjen og liker å feste, er det sannsynlig at det å utvikle en sittende meditasjon biter av mer enn du kan tygge. Velg heller en sakte tur på en natursti eller en yogatime. Poenget her er å gjøre noe som anses som sakte for deg. Med tiden kan du utvikle en sittende meditasjonspraksis, og det er ofte lettere etter psykedelisk arbeid, da de på en eller annen måte bare er en annen side av samme sak.

Hvilken mat og drikke bør du stoppe før Ayahuasca?

I henhold til Gaia Sagrada forberedelsesretningslinjer bør du fjerne mat som,

 • Hvitløk
 • Varme krydder
 • Fett fra kjøtt
 • Ingen svinekjøtt, rødt kjøtt, kylling, KUN fisk er ok
 • Fermentert mat
 • Vin, øl eller sterk alkohol
 • Bearbeidet mat (ingenting i en boks eller boks med ingredienser du ikke kan uttale)

Hvilke matvarer å markedsføre på en Ayahuasca-forberedende diett:

I stedet bør du markedsføre andre typer mat som,

 • Oliven olje
 • Kokosolje
 • Honning
 • Stevia
 • Litt meieri, men ikke mye meieri: yoghurt, liten mengde melk
 • Ris, quinoa, amaranth
 • Fisk
 • Frukt
 • Grønnsaker
 • Nøtter
 • Egg

Spis dagen for Ayahuasca-seremonien din:

Dagen for en Ayahuasca-seremoni, forutsatt at du har en kveldsseremoni, ønsker du å spise frokost og en lett lunsj i henhold til Ayahuasca-dietten og deretter slutte å spise før kveldsseremonien.

Hvis du er sulten i løpet av denne tiden, spis frukt og drikk urtete, men ikke har store mengder mat. Du vil rense mindre hvis du slutter å spise etter lunsj. Begynn i stedet å fokusere på intensjonene dine for seremonien og kanskje formidle, gjør Yin Yoga eller gå lett i naturen.

Ayahuasca diettoppskrifter:

Du kan lese flere artikler jeg har skrevet hvor jeg enten gir deg “grunnoppskrifter” (de som fortsatt trenger justeringer, men som er nær Ayahuasca-vennlige) eller Ayahuasca-vennlige oppskrifter selv. Du kan se disse på,

Åndelig forberedelse til Ayahuasca

Som jeg har skrevet om andre steder fører Ayahuasca til egooppløsning, og jeg mistenker at en åndelig opplevelse er like ‘enkel’ som å midlertidig redusere effekten av egoet for å la andre aspekter av vårt sinn og bevissthet blomstre.

I min egen Ayahuasca-opplevelse har jeg følt en “oneness” for andre og visuelt sett dette i psykedeliske visjoner under seremonien, og jeg tilskriver dette at egoet mitt ble redusert i aktivitet for en tid. Det kan være at muligheten for en åndelig opplevelse er rundt oss og tilgjengelig hele tiden, men egoet vårt begrenser opplevelsen vår til de som kan sanses av de 5 hovedsansene av syn (spesielt), men også berøring, følelse, auditiv osv. .

Jeg tror det er noe nevrovitenskapelig grunnlag for dette også ettersom arbeidet og forskningen til Robin Carhart-Harris har vist at standardmodusnettverket (som er nettverket av hjerneområder som støtter egoet) er redusert i sin aktivitet og tillater nye forbindelser. i hjernen for å dannes mellom områder av hjernen som normalt ikke kommuniserer med hverandre.

Du kan lese mer om denne forskningen og noen av mine tanker om den i en artikkel jeg skrev om Ego Dissolution .

Intensjoner

For å hjelpe deg med forberedelsene kan du lage intensjoner for å veilede seremoniene dine. Dette er ting du vil spesifikt jobbe med, og et eksempel kan være “åndelig utvikling”. På samme måte kan disse intensjonene være andre ting som å hjelpe med angst eller depresjon eller avhengighet.

Du kan lese mer om hvordan du lager og bruker dine egne intensjoner for seremonier i veiledningen min om intensjoner for Ayahuasca-seremonier, men i utgangspunktet hjelper intensjoner oss med å fokusere og få seremoniene våre til å bli mer effektive og målorienterte.

Meditasjon

Meditasjon kan også redusere aktiviteten i standardmodusnettverket akkurat som psykedelika, og jeg tenker på dem som samme effekt, men med svært forskjellige intensiteter. Meditasjon som forberedelse til Ayahuasca-seremonier og til og med rett før kan hjelpe deg videre i seremonien din litt som å ha medvind mens du sykler. Hver liten bit hjelper!

Jeg vil også legge til at din evne til å meditere sannsynligvis vil være større etter å ha drukket Ayahuasca, og derfor vil det å fortsette denne øvelsen etter seremonien også være en veldig god idé for åndelig utvikling og fortsatt reduksjon i angst og negative tankemønstre.

Annen forberedelse

Jeg tror det kan hjelpe også å lese ulike åndelige tekster som appellerer til deg. Jeg mener ikke religiøse tekster i ildsjelstil, jeg mener tekster som passer godt sammen med temaene i Ayahuasca, for eksempel “vi er alle ett”. Etter min mening er dette buddhistiske og hinduistiske filosofiske tekster, men du kan ha dine egne favoritter.

Fysisk forberedelse til en Ayahuasca-opplevelse

Generelt sett bør du prøve å redusere svært anstrengende aktiviteter i 2-4 uker før du drikker Ayahuasca. Prøv i stedet å erstatte deg med mer skånsomme aktiviteter som å gå eller yoga eller bare gjøre andre idretter mindre eller mindre intenst. Hvis du praktiserer poweryoga eller surfer, kan du kanskje begynne å gjøre Yin Yoga (mer langsom, meditativ og skånsom) og med surfing kan du kanskje surfe to ganger i uken i stedet for hver dag. Bytt i stedet ut dagene du normalt ville surfet med Yin Yoga eller noe mindre anstrengende.

Generelt sett prøver vi å bringe fokuset vårt mer internt og være mindre begeistret for aktivitetene våre som får oss til å fokusere på den mer ytre verden. Hvis du er vant til å trene mye, kan dette være en vanskelig overgang, så selv en reduksjon i aktiviteter er ok.

Tillat planlegging og tid til integrering etter Ayahuasca

Etter seremonien din er det sterkt anbefalt å fortsette dietten som jeg nevnte ovenfor. I tillegg anbefales det også å bruke litt tid på å integrere og reflektere over leksjonene fra seremonien og slappe av i et ikke-stressende miljø. Hvis du kunne gjøre 2-4 uker er det utmerket, men ofte er 3 dager å gjøre dette mer realistisk.

Integrering av leksjonene du har lært (basert på intensjonene dine som jeg foreslo ovenfor) er en integrert del av Ayahuasca-opplevelsen(e) og starter med at du planlegger for den i forberedelsene dine.

For å ekstrapolere dette temaet psykedelisk integrering på mellomlang til lang sikt kan du begynne å jobbe i en sittende meditasjonspraksis og eller Yin Yoga som måter å fortsette å integrere langsiktig. Integrering er ofte en prosess med konkretisering i ny atferd og vaner som vil støtte vår langsiktige helse fremover.

Ayahuasca er ikke en magisk pille og vil ikke løse problemene dine med ett slag. I stedet skinner hvis et lys på vårt underbevisste sinn der vi kan ha utviklet mønstre og atferd som ikke støtter og tjener vår gode helse. Etter Ayahuasca er det opp til oss å lage en rutine som støtter vår fysiske og mentale helse.

Her er en flott video fra Dr. Tanya Mate om integrering. Det er ikke et enkelt tema å dekke lett, men hun gjør en god jobb. Denne spesielle videoen burde være obligatorisk for alle som forbereder seg på å drikke Ayahuasca etter min mening.

Neste trinn: finne et Ayahuasca-tilfluktssted

Når du føler deg forberedt, er neste trinn å finne et autentisk og velrenommert Ayahuasca-tilfluktssted nær deg med sjamaner som er godt kjent med Ayahuasca og andre plantemedisiner.

Basert på en undersøkelse blant erfarne Ayahuasca-brukere bør en god ayahuasca-retreat,

 • Ta fridager mellom hver ayahuasca-opplevelse eller seremoni,
 • bør bruke erfaren sjaman ideelt sett fra eller som følger en tradisjonell Sør-Amerika tradisjon som Shipibo.
 • Medisinsk screening deltakere for ulike medisinske instruksjoner som rekreasjonsmedisiner,
 • og operere på små gruppestørrelser på ikke mer enn 12. Denne siste er svært vanskelig å finne utenfor et retreatsenter i Peru inkludert Santuario Huistin retreat i Pucallpa, Peru. De tilbyr både 5-dagers retreater og 12 dagers retreater, men kan også romme hvor lenge du ønsker å bestille. Noen ganger ønsker folk å bli i en måned eller mer.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments